A Satake Tomoko Nakiri konyhakés egy hagyományos japán kés, amelyet kifejezetten a zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények precíz vágásához terveztek. A kés 16 cm hosszú pengéje U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acélból készült, melynek keménysége 56 HRC. A vékony, téglalap alakú pengeforma és az egyenes vágóél ideális az egyenletes vágáshoz, a függőleges vonalban történő vágáshoz és a különböző vágási technikákhoz, mint a julienne vagy a chiffonade. A kés natúr fa markolattal rendelkezik, amely kényelmes fogást biztosít, súlya kb. 97 gramm, teljes hossza 28,5 cm. A penge szélessége 5 cm, vastagsága kb. 1,5 mm, vágó éle kétoldalas szimmetrikus. A Nakiri kés a zöldségvágó mestere, nélkülözhetetlen eszköz a japán és a modern konyhában egyaránt.