Kérdése van? Hívjon minket! +36704029085

Regisztrált vásárlóinknak azonnali kedvezmény!

Blog

Lecsó, ahogy szeretjük -ízekkel, történetekkel, eszközökkel

Gasztro Zoli
Lecsó, ahogy szeretjük -ízekkel, történetekkel, eszközökkel

A lecsó a nyár egyik legkedveltebb étele – egyszerre gyors, kiadós, szezonális és nosztalgikus. Lehet könnyű zöldségragu vagy tartalmas egytálétel, kolbásszal, tojással, rizzsel gazdagítva. A Gasztrozoli csapatánál nemcsak az ízeket szeretjük, hanem azt is, ha megfelelő eszközökkel és minőségi alapanyagokkal dolgozhatunk. Most megmutatjuk, hogyan lehet a lecsófőzés igazi élmény – otthon vagy akár szabadtéren is.

A jó lecsó alapja: friss hozzávalók és megfelelő eszközök

A lecsóban az a legjobb, hogy mindenki a saját ízlése szerint készítheti – kolbásszal vagy nélküle, tojással vagy anélkül. A „lecsó” szó valószínűleg a „lecsöpögtet” vagy „lecsepeg” szavakból ered – utalva arra, ahogy a zöldségek levet eresztenek főzés közben. A lecsónak számtalan helyi és családi változata létezik: tojással, rizzsel, tarhonyával, kolbásszal vagy éppen cukkínivel gazdagítva, esetleg szárazabb húsok mellé, szaftnak tálalva. Egy dolog azonban minden verzióban közös: az igazán finom lecsó friss alapanyagokkal és megbízható konyhai eszközökkel készül.