Részletek
Spicc szűrő, hálós, 24cm rozsdamentesA kínai szűrő, más néven chinois vagy passzírozó, egy nagyon finom szemű, kúpos alakú szűrő, amit elsősorban a konyhában használnak. Az eszköz anyaga lehet fém vagy műanyag, és általában hosszú nyelével ellátva készül, hogy könnyen tudják tartani vagy akaszthassák egy edény fölé.A kínai szűrőt főleg arra használják, hogy simává és finomá tegyék a leveseket, mártásokat, krémeket, és más folyadékokat, szűrve ki a nagyobb szilárd részecskéket, például fűszernövényeket, fűszereket vagy éppen gyümölcsdarabokat. Ez lehetővé teszi a különösen sima és homogén textúrájú végeredmény elérését.A kínai szűrő használata jellemzően olyan esetekben fontos, ahol az étel textúrája és összetettsége kulcsfontosságú, mint például a finom gasztronómiai éttermekben. Az eszköz tehát nemcsak szűri, hanem passzírozza is az ételt, ami finomabb és konzisztensebb textúrát eredményez.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!