A Jeges desszertkészítő

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Semifreddo – egy jeges desszertkészítő a forró Itáliából

4 829 Ft

készleten

5 832 Ft

készleten

6 790 Ft

készleten

3 399 Ft

készleten

2 849 Ft

készleten

4 729 Ft

készleten

Semifreddo formák és tartozékok

Szilikon szőnyeg Semifreddo formákhoz

3 999 Ft

készleten

Elfogyott
4 829 Ft

Átmeneti készlethiány

Az olaszok nemcsak fagylaltban nagyok, hanem a jégkrémben pontosabban parféban is, ami a házi fagylalt egyik legjobb alternatívája. Ez a semifreddo.
semi félig, a freddo hideg, a semifreddo pedig ez az isteni édesség, ami akkor szeletelhető, ha a fagyottnál egy kicsit már lágyabb, vagyis már csak félig fagyos.

A GasztroZoli webáruház semifreddo formák kínálata egyedülálló lehetőséget biztosít a cukrászok és a sütés szerelmesei számára, hogy lenyűgöző semifreddo desszerteket készítsenek otthoni vagy nagykonyhai környezetben egyaránt.

A semifreddo, az olasz fél-fagyasztott desszert, az elegancia és az ízvilág tökéletes harmóniája. A semifreddo formák lehetővé teszik a desszertek egyedi és látványos formázását, legyen szó klasszikus ovális vagy modern, geometrikus alakokról. Ezek a formák különösen hasznosak lehetnek olyan desszertek készítésénél, amelyek rétegzett struktúrát igényelnek, mint például a gyümölcsös, csokoládés vagy diós semifreddok.

A semifreddo formák anyagukban és kialakításukban is különböznek. A szilikonból készült formák rugalmasságuknak köszönhetően könnyűvé teszik a desszertek formából való eltávolítását anélkül, hogy azok sérülnének. A fém formák pedig a hő egyenletes eloszlását biztosítják, ami elengedhetetlen a semifreddo tökéletes textúrájához.

A semifreddo formák nem csak semifreddo készítésére alkalmasak, hanem más hideg desszertek, például panna cotta vagy jégkrémek formázásához is kiválóan használhatók. Ezek a formák ellenállnak a mélyhűtő hőmérsékletének, így tökéletesen alkalmasak a fagyasztott desszertek előkészítésére.

A semifreddo desszert krémességét a tetemes mennyiségű tojásnak és tejszínnek köszönheti, szóval egyáltalán nem alakbarát nyári desszert, de nagyon finom, és nem kell fagylaltgép a készítéséhez, vagyis bárki elkészítheti, akinek kedve szottyan egy selymes, jeges édességhez. A semifreddo gyakorlatilag ugyanaz az olaszoknál, mint ami a parfé, pontosabban parfait a franciáknál (ami tökéleteset jelent franciául, nem véletlen, hogy a fagyidesszert megkapta ezt a nevet).

Általában hosszúkás semifreddo formába öntik a gazdag tejszínes krémet, és ebben fagyasztják, de elkészíthető egyszemélyes adagokban kis pitetálakban vagy akár szilikon muffinformában is. Rengeteg módon ízesíthető: gyümölccsel, csokoládéval, karamellel, fahéjjal, ahogy a fagylaltoknál is, de gazdagítható piskótadarabokkal, vagy a parfétorta alját (tetejét, mert majd kiborítjuk) kirakhatjuk piskótával, keksszel.