Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga – U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga – natúr fa
Keménység – 56 HRC
Teljes hossz – 32 cm
Penge hossz – 20,5 cm
Penge szélesség – 3,2 cm
Penge vastagság – kb. 2 mm
Vágó él kialakítása – egyoldalas
Súly – kb 90 g
Satake Tomoko Yanagi / Sashimi japán konyhakés 20,5 cm
10 890 Ft
Satake Tomoko Yanagi / Sashimi japán konyhakés 20,5 cm
A sashimi kés (Yanagi) egy hagyományos japán kés, amellyel a friss filét szinte átlátszó szeletekre vágják. Kiválóan alkalmas sushi, hal carpaccio és más, nagyon finom összetevőket tartalmazó ételek elkészítésére. A hosszú, keskeny és merev penge aprólékos pontosságot, az egyoldalas köszörülés pedig tiszta vágást biztosít. A legjobb, ha egy Yanagi kést egyenletes mozdulattal használsz egy irányba: önmagad felé.
A Yanagi egy hagyományos japán konyhakés, melynek pengéje hosszú, keskeny és merev, kifejezetten a friss halfilé hajszálvékony szeletekre vágására tervezve. A Yanagi kés nem csupán a sashimi mesteri elkészítéséhez ideális, de kiválóan alkalmas sushi, hal carpaccio és más finom ételek elkészítéséhez is, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás kiemelkedő fontosságú.
A Yanagiba (柳刃包丁) kés, más néven sashimi kés, eredete Japánba nyúlik vissza. A kés kialakulása a 14. századra vezethető vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztási módja, a 17. században vált népszerűvé, és ehhez a technikához kifejlesztettek egy speciális kést is. A Yanagiba kés neve a “fűzfa levél” (yanagi) és a “penge” (ba) szavak összetételéből ered. Ez a név a kés hosszú, vékony pengéjére utal, amely egy fűzfalevélre emlékeztet. A penge egyoldalúan van élezve, ami tiszta és precíz vágást biztosít.
A Yanagiba kést ma is a sashimi elkészítéséhez használják. A kés precíz vágása lehetővé teszi a halfilé vékonyra szeletelését anélkül, hogy roncsolná a hús szerkezetét. A Yanagiba kést más konyhai feladatokhoz is lehet használni, mint például zöldségek és gyümölcsök szeletelése.
2 készleten