Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga – U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga – natúr fa
Keménység – 56 HRC
Teljes hossz – 31,0 cm
Penge hossz – 18 cm
Penge szélesség – 4,2 cm
Penge vastagság – 1,5 mm
Vágó él kialakítása – egyoldalas
Súly – kb 100 g
Satake Tomoko Gyuto (Séf) japán 18cm
Rendelésétől számított 8-10 munkanap
11 490 Ft
Satake Tomoko Gyuto (Séf) japán 18cm
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a „konyha lelke”.
A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel.
A gyuto szó jelentése „marhakés”, és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.