Satake Satoru Deba japán konyhakés 16 cm

Rendelésétől számított 8-10 munkanap

18 490 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Satake Satoru Deba konyhakés 16 cm

Ez a hagyományos japán kés vastag, féloldalas kialakítású pengéjével ideális a halak feldolgozására és filézésére, a hús szerkezetének megtartásával. Japánban gyakran használják baromfihús feldolgozására is, de fontos megjegyezni, hogy ez nem egy klasszikus bárd, és nem szabad vele erősen ütni. A csont vágásához elegendő enyhén rányomni a kés hátuljára, miközben gyors, pontos vágást végezünk. Az éles hegy és a rövid penge kiváló irányíthatóságot biztosít, ami különösen előnyös szűk helyeken történő vágáskor.

A kés neve a „deba” (出刃) szóból ered, amelynek jelentése „kifelé vágni”, utalva a kés jellegzetes használatára. A Debai kések ősi eredetűek, és a japán konyhaművészetben már évszázadok óta használatosak. A Kamakura-korszakban (1185-1333) a kézművesek elkezdték tökéletesíteni a Debai kések pengéjét, hogy még hatékonyabbá tegyék a halak feldolgozását. A kés hamarosan elengedhetetlen eszközzé vált a japán halpiacokon és a háztartásokban. A Debai kések pengéje általában 15-21 cm hosszú, és vastag, szilárd acélból készül. A penge kúpos alakja lehetővé teszi a precíz vágást és a csontok könnyű elválasztását a hústól. A Debai késeknek jellegzetesen egyoldalas élezésük van, ami jobb irányíthatóságot biztosít a vágás során.

A Debai kések nem csak halak feldolgozására használhatók, de más konyhai feladatokra is ideálisak, mint például baromfihús feldolgozása, zöldségek aprítása, vagy akár húsdarabolás. A kés sokoldalúsága és hatékonysága miatt népszerű választás mind a professzionális szakácsok, mind a háziasszonyok körében.

Várható kiszállítás: 2024. október 29.
Cikkszám: 803-694
Kategóriák: ,