Satake Satoru Bunka (Séf) japán konyhakés 20 cm

Rendelésétől számított 8-10 munkanap

18 490 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Satake Satoru Bunka (Séf) japán konyhakés 20 cm

A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a „konyha lelke”.

A Bunka kés, más néven Bunka Bocho (文化包丁) egy sokoldalú és egyedi kialakítású japán konyhakés. A neve szó szerint „kultúr kést” jelent, ami tükrözi a hagyományos japán konyhával való kapcsolatát. A Bunka kés pontos eredete nem egyértelmű, de valószínűleg a 19. század végén, a Meiji-restauráció (1868) után alakult ki. Ez az időszak jelentős változást hozott a japán társadalomban, beleértve a húsfogyasztási tilalom eltörlését is. Ennek eredményeként megnőtt az igény az olyan késekre, amelyek képesek kezelni a különböző összetevőket, beleértve a zöldségeket, a halat és a húst. Néhány szakértő úgy véli, hogy a Bunka designját a nyugati séfkések inspirálhatták, amelyeket ebben az időszakban Japánban is bevezettek. Azonban a hagyományos japán késtípusok, mint a Gyuto és az Usuba elemeit is felfedezhetők benne.

Várható kiszállítás: 2024. október 29.
Cikkszám: 802-802
Kategóriák: ,