Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga – U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga – gumifa
Keménység – 56 HRC
Teljes hossz – 30 cm Penge
hossza – 16 cm
Penge szélessége – 5,1 cm
Penge vastagsága – kb. 1,3 mm
Vágó él kialakítása – kétoldalas szimmetrikus
Súly – kb. 95 g
Satake Megumi Nakiri japán konyhakés 16 cm
Rendelésétől számított 8-10 munkanap
10 490 Ft
Satake Megumi Nakiri japán konyhakés 16 cm
Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények precíz vágásához. Ez a kés tökéletes választás, ha vékony szeleteket szeretnél készíteni zöldségekből, gyümölcsökből. Segítségével precízen apróra lehet vágni a hozzávalókat, és már mehet is a salátába vagy a serpenyőbe. Különböző vágási technikákat könnyen lehet vele kivitelezni, mint a julienne vagy a chiffonade.
A vékony, téglalap alakú pengeforma ideális az egyenletes vágáshoz, az egyenes vágóél, pedig lehetővé teszi a függőleges vonalban történő vágást, ami sokféle technikához szükséges.
Használat könnyű és kényelmes, megkönnyíti a hosszabb ideig tartó munkát is.
A nakiri (菜切) kés történelme megközelítőleg a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Jellegzetessége az egyenes pengéje, ami tökéletessé teszi a precíz vágásokhoz mindenféle zöldségen. A “nakiri” szó japánul szó szerint “zöldségvágót” jelent, és a kés kialakítása is tükrözi ezt a célt. A penge általában vékonyabb, mint más japán késeké, így finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása vagy zúzódása nélkül. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást is, ami egy gyakori technika a japán konyhában, ahol a kést egyenesen lefelé nyomva végeznek tiszta vágásokat. A nakiri kés pontos eredete ismeretlen, de feltételezhetően más japán zöldségkésekből fejlődött ki, mint az usuba és a deba. A nakiri kések népszerűsége az Edo-korszakban nőtt, amikor a növényi alapú étrendek iránti igény megnövelte a specializált zöldségkések iránti keresletet.