Kiegészítő paraméterek
Penge anyaga – U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga – gumifa
Keménység – 56 HRC
Teljes hossz – 33,8 cm
Penge hossza – 21 cm
Penge szélessége – 4,6 cm
Penge vastagsága – 1,6 mm
Vágó él kialakítása – kétoldalas szimmetrikus
Súly – kb 118 g
Satake Megumi Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm
Rendelésétől számított 8-10 munkanap
13 490 Ft
Satake Megumi Gyuto (Séf) japán 21 cm
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a “konyha lelke”.
A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel.
A gyuto szó jelentése “marhakés”, és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.