Satake Daichi japán damaszk szeletelő kés 20 cm

Rendelésétől számított 8-10 munkanap

49 490 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Satake Daichi japán damaszk szeletelő kés 20 cm

Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.

A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.

A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a „Schinkenmesser” kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia „couteau à jambon” kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a „ham knife” kifejezést a 17. században használták először.

Várható kiszállítás: 2024. október 29.
Cikkszám: 805-551
Kategóriák: ,