Santoku japán kés, 17 cm, Fibre Karbon 2, de Buyer
A hagyományos japán pengék által ihletett avantgárd, mélyedéses pengével ez a kés jelentősen csökkenti a súrlódást használat közben, és ideális minden vágáshoz. Könnyű és nagyon praktikus.
A japán kés egy olyan speciális típusát képviseli a konyhai késeknek, amely mindenféle alapanyaggal használható. Tökéletes választás húsok, halak, zöldségek és gyümölcsök szeletelésénél, vágásánál, aprításánál. Igazi erejét hagymavágáskor vagy más lédus gyümölcs és zöldség aprításakor tapasztalhatjuk, mert a penge átlagon felüli élessége biztosítja a minimális folyadékszivárgást, így edényei mindig tele lesznek a hagyma és más zöldségek és gyümölcsök értékes folyadékaival, vitaminokkal. A magas minőségű acélból készült penge kicsit rövidebbnek tűnik a klasszikus séfkésekhez képest és kialakításában is fedezhetünk fel némi eltérést, viszont hosszabb ideig maradnak élesek és általában hosszabb élettartammal rendelkeznek, ami miatt hosszú távon gazdaságosabb beszerezni egyet-kettőt minden profi konyha és háztartás számára. Ergonomikus kialakítású markolata miatt kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a kézbe. Éles pengéje miatt fontos a biztonságos tárolás. Gyermekek, kisállatok elől lehetőség szerint elzárva, a balesetek elkerülése érdekében. Mosogatógépben is nyugodtan tisztítható, de lehetőség szerint inkább kézzel mossuk el majd szárazra törölve tároljuk a hosszabb élettartam érdekében.