Márton-napi ajánlataink, liba sütéshez
Márton napjához számos szokás kapcsolódik, többek között a libából készült ételek fogyasztása (például libasült vagy libamájas étkek). A mondás szerint, “aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.”
Márton-napi sütemény sütéshez
Márton-naphoz kapcsolódó desszertek, sütemények elkészítéséhez is ajánljuk termékeinket. A klasszikus lúdláb melett erre az időszakra jellemző hagyományos sütemények a márton-kifli, vagy márton-napi kifli, püspökkenyér, gesztenyés piskótarolád, szilvalekváros hájas süti, gesztenyés-meggyes tiramisu.
Márton-napon újborok ajánlása
Az újbor is ezen a napon kerül asztalra, mivel ekkorra érnek be a szőlőből készült első borok. A Márton-napi libás fogásokhoz jól passzolnak a magyar borok, különösen a friss, új borok, amelyek kifejezetten az ünnephez kapcsolódnak. A liba gazdag, ízes húsához leginkább a könnyedebb vörösborok, esetleg tartalmasabb fehérborok és rosék illenek.